ГоловнаПолітика

У Пентагоні заявили, що США продовжать допомагати Україні з обороною

У Міноборони США закликали європейські країни збільшити внесок у місію допомоги Україні в сфері безпеки.

У Пентагоні заявили, що США продовжать допомагати Україні з обороною

Міністр оборони США Марк Еспер повідомив, що Штати будуть і далі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Пентагона

"Він підтвердив прихильність США зусиллям зі сприяння безпеці для нарощування потенціалу збройних сил України з метою більш ефективного захисту від російської агресії і наголосив на необхідності того, щоб європейські союзники вносили найбільший внесок в місію допомоги Україні в сфері безпеки", - йдеться також в повідомленні.

Відзначається, що під час зустрічі Еспера з міністром оборони України Андрієм Загороднюком обговорювалося зміцнення партнерських відносин між країнами.

"Еспер також похвалив міністра Загороднюка за його лідерство в перетворенні оборонного сектора України, відзначивши значний прогрес в таких областях, як закупівлі, командування, контроль і управління людськими ресурсами, і закликав до подальшого прогресу в проведенні реформ в підтримку більш безпечної і демократичної України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що візит Загороднюка в Штати відбувся 13 лютого. Він зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, главою Пентагону Марком Еспером, і міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram