ГоловнаПолітика

Справу Кернеса заново розглядатиме суд Полтави

Мера Харкова та його охоронців звинувачують у побитті учасників мирних протестів.

Справу Кернеса заново розглядатиме суд Полтави
Геннадий Кернес
Фото: Макс Левин

Справу стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців заново розглядатиме Київський районний суд міста Полтави.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Відзначають, що 13 лютого 2020 року, після апеляційного перегляду, з Полтавського апеляційного суду надійшло кримінальне провадження № 638/4399/15-к щодо обвинувачення мера міста Харкова Кернеса Геннадія Адольфовича та його охоронців - Блінніка Віталія Дмитровича і Сміцького Євгена Миколайовича.

Як відомо, Кернеса і його охоронців звинувачують у побитті учасників мирних протестів.

"Кримінальне провадження... розподілено на суддю Шияна Володимира Миколайовича і буде призначено до розгляду відповідно до вимог чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Кернеса і двох його охоронців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. Вони, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У серпні 2018 року Київський районний суд Полтави закрив кримінальне провадження проти Кернеса.

31 січня 2020 року повідомляли, що справу розглядатимуть у суді заново.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram