ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував проводити щомісячні зустрічі з бізнесом

Обіцяне 2020-го зростання економіки на 7% ВВП уже не виходить... Треба шукати нові або додаткові драйвери зростання.

Зеленський запропонував проводити щомісячні зустрічі з бізнесом
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський запропонував проводити щомісячні зустрічі з представниками бізнесу.

Про це повідомила виконавча директорка Спілки українських підприємців Катерина Глазкова за підсумками зустрічі 13 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

"На зустрічі була конструктивна розмова, всім представникам бізнесу вдалося висловити ключові свої тези і пропозиції, отримати перший зворотний зв'язок, зафіксувати проблемні питання. Домовилися, що до наступної зустрічі через місяць бізнес-асоціації також підготують пропозиції, які допоможуть прискорити зростання економіки", - розповіла Глазкова.

На зустрічі також були заступники голови Офісу президента Юлія Ковалів і Андрій Смирнов, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, міністр економіки Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, бізнес-омбудсман Марчін Свенчицький, а також перший помічник президента Сергій Шефір.

"Йшлося про інвестиції. Ми підкреслили, що важливо пам'ятати також про внутрішні інвестиції, про той бізнес, який уже працює в країні. Створювати і для його розвитку умови. За нашими підрахунками, найбільші наші компанії з 2015 року інвестували майже $2,5 млрд. За минулий рік - $490 млн", - зазначила Глазкова.

Вона також розповіла, що з президентом обговорювали також податкову політику держави, інфраструктуру, трудове законодавство і земельну реформу.

"Для нас важливо знижувати навантаження на фонд оплати праці, шукати моделі, які спростять адміністрування і саму процедуру сплати податків. Ми згадали про податок на виведений капітал. Президент сказав, що особисто він за цю ідею, але необхідні підрахунки з Мінфіном - це не нова риторика", - прокоментувала голова СУП.

За її словами, бізнес привітав напрацювання змін до трудового законодавства. На думку бізнес-спільноти, цей законопроєкт сучасний, підтримує нинішні вимоги до праці.

"Ми зачепили також законопроєкт 1210, прийнятий у другому читанні і відправлений на підпис президенту. Але ніхто з присутніх бізнес-асоціацій не бачив остаточної версії. Фінальна версія зараз на вичитці в Офісі президента", - підкреслила Катерина Глазкова.

На думку представників СУП, обіцяне 2020-го зростання економіки на 7% ВВП уже не виходить.

"Очевидно, що прийнятих на сьогодні заходів не достатньо і потрібно шукати нові або додаткові драйвери зростання. І отут важливо: податкова реформа - зниження тиску на фонд оплати праці, податок на виведений капітал, трудове законодавство, земельна реформа й інфраструктура", - підкреслила Глазкова .

Нагадаємо, 13 лютого Зеленський провів зустріч із представниками провідних бізнес-асоціацій країни і закликав брати участь в урядових програмах для великих інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram