ГоловнаПолітика

Ексдепутатка Вікторія Пташник пішла на довибори в Раду від партії Порошенка

Політик звинуватила нинішню владу у здачі інтересів держави.

Ексдепутатка Вікторія Пташник пішла на довибори в Раду від партії Порошенка
Виктория Пташник
Фото: Дмитрий Липавский

Колишня депутатка Верховної Ради Вікторія Пташник візьме участь на проміжних виборах в окрузі №179 від партії "Європейська Солідарність".

"Я вирішила піти на довибори у 179-му виборчому окрузі в Харківській області, які відбудуться 15 березня. Вирішила піти не сама, а з командою партії "Європейська Солідарність", - заявила вона у відеозверненні на тлі Центральної виборчої комісії.

Пташник сказала, що не може спокійно дивитися, "як крок за кроком здають інтереси держави, як руйнуються державні інститути, як Україна послаблює свої позиції на міжнародній арені".

Станом на 14 лютого на довибори зареєструвалися 10 кандидатів в окрузі №179. Серед них - кандидат від "Слуги народу" Вікторія Алексійчук, кандидат від проросійської партії "ОПЗЖ" Олександр Діденко, кандидат від "Свободи" Ігор Швайка.

Також планує балотуватися колишня керівниця Харківської ОДА Юлія Світлична.

Нагадаємо, що Пташник була депутаткою 8-го скликання, у парламент обралася за списком партії "Самопоміч".

У вересні 2015 року її виключили з фракції "Самопоміч" за підтримку в першому читанні конституційних змін, які стосувалися децентралізації і особливого статусу Донбасу.

2016 року вона увійшла в правління партії "Демократичний альянс", але менш ніж через рік склала повноваження, щоб зосередитися на роботі в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram