ГоловнаПолітика

Єрмак назвав брехнею розслідування "Схем" про поїздку Зеленського в Оман

"Завтра будь-хто може випустити такий сюжет з маніпулятивними фразами під драматичну музику".

Єрмак назвав брехнею розслідування "Схем" про поїздку Зеленського в Оман
Андрей Ермак
Фото: Lb.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував розслідування програми "Схеми: корупція в деталях" про поїздку президента Володимира Зеленського в Оман.

"Знаєте, от лише позавчора я озвучив позицію Офісу президента про те, що свобода слова є одним з наших основних пріоритетів. І я щиро вважаю, що ЗМІ повинні критикувати владу для того, щоб вона завжди перебувала у тверезому стані і не забувала, що вона тимчасова... Щоб ми завжди відповідали за свої дії і готові були звітувати перед суспільством. І знаєте, ми абсолютно точно готові це робити. Але тоді, коли чуємо конструктивну критику, підкріплену фактами", - написав Єрмак у фейсбуці.

"Чи можна назвати сюжет "Схем" підкріпленим фактами і об'єктивним? Шкода, але ні. Де свідчення конкретних людей? Де об'єктивні дані? Почули глядачі хоч щось, крім фрази «за свідченням наших джерел»?" - додав голова Офісу президента.

Він також підкреслив, що в ОП прагнуть діалогу і готові коментувати факти. Однак, за його словами, основна проблема сюжету "Схем" у тому, що "коментувати там нічого".

"Це все - брехня від початку і до кінця, і немає жодного об'єктивного твердження, яке могло б стати реальним, ґрунтовним предметом для обговорення. Завтра будь-хто може випустити такий сюжет про когось, у якому єдиним свідченням буде «як стверджують наші джерела» і цілком маніпулятивні фрази під драматичну музику. Чи прийнятно це, чи є це журналістикою, чи професійна це робота? Будь-яка людина з навичками критичного мислення скаже, що ні", - додав Єрмак.

Нагадаємо, на Різдво Зеленський полетів в Оман. Вранці 8 січня прессекретарка Зеленського Юлія Мендель повідомила, що він перериває свій візит через катастрофу літака МАУ в Ірані.

У розслідуванні "Схем" сказано, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прилітав у місто Маскат, коли там перебував Зеленський. За твердженнями журналістів, Патрушев прилетів в Оман у ніч із 7 на 8 січня тим самим чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який через добу доправив президента України з Маската до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram