ГоловнаПолітика

Мендель: Зеленський ніколи не зустрічався з Патрушевим і не розмовляв із ним

Прессекретарка президента прокоментувала розслідування "Схем".

Мендель: Зеленський ніколи не зустрічався з Патрушевим і не розмовляв із ним
Юлия Мендель
Фото: Lb.ua

Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель прокоментувала розслідування журналістів програми "Схеми: корупція в деталях", які з'ясували, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прилітав у місто Маскат, коли там перебував Зеленський.

Повідомляли, що російський чиновник прилетів у ніч з 7 на 8 січня тим самим чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який через добу доправив президента України з Маската до Києва

"Складно спростувати, що хтось лікує зуби, у когось є брати, хтось літає в Москву, хтось із чиновників РФ літає в Оман, хтось із сучасних політиків знав когось із політиків до приходу у владу і ще десь працював... Складно і зіставити ці несумісні факти, дійшовши висновку, що президент домовлявся за спинами суспільства з російським чиновником. Єдине, що було нескладно в сюжеті програми «Схеми» - це спростувати факт зустрічі президента і представника РФ Патрушева, адже вони дійсно ніколи не зустрічалися і не розмовляли", - написала Мендель.

"Для себе зазначу, що «тема зубів» в українській журналістиці дуже часто підводить авторів", - додала вона.

Нагадаємо, на Різдво Зеленський полетів в Оман. Вранці 8 січня прессекретарка Зеленського Юлія Мендель повідомила, що він перериває свій візит через катастрофу літака МАУ в Ірані. Незважаючи на це, до Києва Зеленський повернувся тільки вночі 9 січня, майже через добу після аварії.

Міністерство закордонних справ і Офіс президента заявили, що свого часу пояснять різдвяну поїздку Зеленського в Оман. Офіс президента пообіцяв, що Зеленський відобразить поїздку в Оман у своїй декларації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram