ГоловнаПолітика

ВАКС продовжив цілодобовий арешт ексзаступника голови МінТОТ Гримчака на 2 місяці

До 13 квітня також продовжено дію обов'язків.

ВАКС продовжив цілодобовий арешт ексзаступника голови МінТОТ Гримчака на 2 місяці
Юрий Грымчак
Фото: Радио Свобода

Вищий антикорупційний суд 13 лютого продовжив дію запобіжного заходу колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

За інформацією пресслужби ВАКС, слідчий суддя задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Гримчаку до 13 квітня 2020 року включно.

Також до цієї дати продовжено дію обов'язків.

Юрій Гримчак і його давній товариш Ігор Овдієнко були затримані увечері 14 серпня під час отримання хабара в $480 тисяч. Тоді ж генпрокурор повідомляв, що Гримчака підозрюють у заволодінні понад $1 млн.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова заарештував його на 2 місяці під заставу в 6 млн гривень, а на початку жовтня Печерський суд Києва продовжив арешт ще на місяць.

Гримчаку закидали ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на термін від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

У жовтні йому пом'якшили підозру до ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди), яка карається позбавленням волі на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

14 листопада ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці, а 24 грудня - втричі зменшив заставу Гримчаку, але залишив його під вартою.

23 січня Гримчака перевели до Лук'янівського СІЗО, а 30 січня суд відпустив його з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram