ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу

Президент закликав інвестувати в Україну.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками провідних бізнес-асоціацій країни і закликав брати участь в урядових програм для великих інвесторів.

Фото: president.gov.ua

Про це інформує пресслужба глави держави.

Президент запевнив, що він особисто і його команда "готові боротися за кожну копійку, яку ви інвестуєте в Україну".

"Чому ми придумуємо інвестиційні програми? Для того щоб ви вже зараз відчували себе безпечно в Україні, щоб ваш бізнес був захищеним", - зазначив Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Президент нагадав про урядову програму для великих інвесторів "Інвестиційна няня" та про звільнення від сплати податку на прибуток протягом 5 років для тих, хто братиме участь у приватизації об'єктів вартістю від 10 млн доларів США. Володимир Зеленський закликав присутніх активно користуватися цими програмами.

Глава держави також зазначив, що він і його команда відкриті до співпраці з бізнесом і готові вислухати всі пропозиції, зокрема щодо законодавчих змін, які поліпшать бізнес-клімат і будуть спрямовані на зростання економіки і добробуту громадян.

Також Зеленський запропонував проводити такі зустрічі на постійній основі щомісяця.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що на цій зустрічі були присутні найбільші інвестори, які вже залучили десятки мільярдів доларів в українську економіку і готові вкладати далі.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

"88% американських компаній, які вже працюють в Україні, відзначають зростання своїх доходів, 65% готові продовжувати інвестувати", - повідомив він.

"В цілому інвестори висловлювали підтримку крокам, які здійснюються останнім часом, і відзначали мужність у впровадженні ключових, важливих реформ", - зазначили на Банковій.

Нагадаємо, що під час свого виступу Зеленський у Давосі заявив, що в України є все для економічного стрибка, крім інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram