ГоловнаПолітика

​Єрмак вперше зустрівся з послами G7 як глава Офісу президента

Глава Офісу президента розповів про ситуацію на Донбасі і про майбутні кроки в рамках Мінського процесу.

​Єрмак вперше зустрівся з послами G7 як глава Офісу президента
Фото: president.gov.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зустрівся з керівництвом посольств країн "Великої сімки". Він подякував дипломатам та їхнім країнам за підтримку України і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Єрмак поінформував делегацію про ситуацію на Донбасі і про майбутні кроки в рамках Мінського процесу.

"Позиція президента залишається незмінною: ми хочемо зробити все необхідне, щоб припинити війну і провести місцеві вибори на всій території України наприкінці жовтня. Ми працюємо 24/7, тому що це стосується життя наших громадян", - сказав він

Глава ОП зазначив, що нормандський саміт у Парижі був "досить успішним".

"Його результатом стало взаємне повернення утримуваних осіб наприкінці грудня, і нові списки вже передали в Мінськ. Однак важливо виконати всі домовленості, щоб рухатися далі на шляху до досягнення миру. Темп у роботі над списками і поверненням наших людей не буде знижуватися", - наголосив Єрмак. Він також нагадав, що Володимир Зеленський змінив керівника підгрупи, яка займається цим питанням.

Єрмак повідомив, що за результатами вчорашньої зустрічі в Мінську була практично узгоджена одна з трьох точок для нового розведення сил і засобів. Однак, за його словами, українська сторона прагне максимально прискорити цей процес.

Він також запевнив, що основною метою його діяльності як керівника Офісу президента буде "забезпечення ефективної роботи глави держави для успіху України".

Нагадаємо, 11 лютого Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Богдана з посади голови ОП і призначив на цю посаду Єрмака, який раніше був помічником президента.

Єрмак розповів, що продовжить займатися російським напрямком, незважаючи на нову посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram