ГоловнаПолітика

Порошенко: команда Зеленського так і не запропонувала альтернативи "Мінську"

"Голуби миру" прилетіли з порожніми дзьобами".

Порошенко: команда Зеленського так і не запропонувала альтернативи "Мінську"
Фото: eurosolidarity.org

Команда Зеленського прийшла до влади майже рік тому, зокрема, і на критиці Мінських угод, досі не запропонувала жодної адекватної альтернативи для гарантій миру на Донбасі. Про це у статті для видання «Українська правда», приуроченій до 5-ї річниці Мінських угод, пише п’ятий президент України лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Вже скоро рік, як до влади прийшли затяті критики Мінських домовленостей. Як виявилося, «голуби миру» прилетіли з порожніми дзьобами, тобто без власного мирного плану. Далі більше: в Парижі Володимир Зеленський додав і свій автограф до того комплекту документів, які умовно і називаються Мінськом (може скласти мені компанію в походах на допити до ДБР, яке копає під Мінськ). 

Порошенко також наголосив, що ніколи не ідеалізував Мінськ і нікому не бажав би опинитися в тих обставинах, які склалися напередодні переговорів у лютому 2015 року. «Не маючи ресурсу здолати Росію у військовому плані, ми тоді переграли її дипломатично і тим самим врятували Україну. Завдяки мужності наших воїнів під Дебальцевим та на інших ділянках фронту», – нагадав Порошенко. 

«І сьогодні Мінські угоди дають шанс формулювати жорсткі вимоги до Росії, і не випрошувати, а вимагати у неї миру. Була б тільки на те політична воля. Дорожня карта з чіткою послідовністю пунктів, повернення до добре опрацьованої нами ідеї миротворців ООН, відсутність авралу у підготовці виборів на окупованих територіях (про осінь поточного року й мови бути не може), не вмовляння, а тиск на Путіна, – все це є можливим і необхідним на основі тих домовленостей в Мінську, які були опрацьовані з вересня 2014 по лютий 2015 року», - переконаний Петро Порошенко. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram