ГоловнаПолітика

У Путіна не проти "комерційних поставок" води в Крим

"Крим не може бути об'єктом для будь-яких обмінів".

У Путіна не проти "комерційних поставок" води в Крим
Фото: tvc.ru

РФ готова розглядати можливість комерційного постачання води з материкової частини України в окупований Росією Крим. Про це повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Интерфакс".

Таким чином у Кремлі відреагували на нещодавню заяву голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про постачання води в Крим в обмін на поступки щодо Донбасу.

При цьому Пєсков зазначив, що Крим не може бути об'єктом для будь-яких обмінів, включаючи будь-які поступки в переговорах з приводу Донбасу.

Він вважає, що Крим - це російський регіон, "а питання Донбасу - це внутрішньоукраїнська проблема. Але Росія робить усе можливе, щоб сприяти її врегулюванню".

"Якщо є якісь пропозиції щодо додаткового водопостачання - на комерційній або на іншій основі - вони можуть бути розглянуті", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, сьогодні, 12 лютого, в Офісі президента заявили, що слова Арахамії є його особистою позицією.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, своєю чергою, заявив про неприпустимість укладання будь-яких домовленостей, що передбачають відновлення подачі Україною прісної води в анексований Росією Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram