ГоловнаПолітика

Зеленський анонсував кілька обмінів утримуваними особами

В української сторони довгі списки на обмін, їх потрібно розбити.

Зеленський анонсував кілька обмінів утримуваними особами
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що оскільки в української сторони довгі списки, буде кілька обмінів полоненими. Про це президент розповів в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"По той бік понад 200 наших, а в нас тут десь 175-180. А це означає, що за раз їх усіх повернути неможливо, через підготовку документів. Тому цей процес буде ділитися на кілька обмінів. У напрямку ми просуваємося. Але ми повинні робити й інші речі для припинення війни", - розповів Зеленський.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна веде переговори про звільнення громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території і в Росії.

"Два треки, два списки. Список ми погодили в Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готувати цей трек - обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек - ми вже почали розмову з Російською Федерацією про обмін українців - усіх, включаючи кримських татар, інших українців, які перебувають на території Росії", - зазначив Зеленський.

4 лютого українська сторона переговорів повідомила, що готує черговий обмін утримуваними особами і сподівається, що він буде великим і в ньому "знайдеться місце для більшості кримських татар", яких в останніх "хвилях" обмінів удалося повернути не так багато.

10 лютого міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, що переговори про обмін утримуваними особами завершаться протягом одного-двох місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram