ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що відчуває провину за депутатів "Слуги народу", які "зашкварились"

Офіс президента опублікував відео його робочого дня.

Зеленський заявив, що відчуває провину за депутатів "Слуги народу", які "зашкварились"
Фото: скриншот

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада має робити "усе, що обіцяла": закінчити війну, впровадити державу у смартфоні, новий Виборчий кодекс і нову податкову систему. Про це йдеться у ролику, оприлюдненому Офісом президента України.

"Ми повинні усе це зробити. Для мене, якщо якийсь депутат партії "Слуга народу", якщо він "зашкварився", я відчуваю на собі цю провину, тому що ця людина у партії "Слуга народу", ось і все. Але ми не можемо проконтролювати усіх депутатів, усіх мажоритарників. Ми говорили, що буде очищення, і ми повинні це робити", - пояснив президент.

У ролику також показали фрагменти зустрічі Зеленського з депутатами фракції у Раді, де він запропонував нардепам зустрічатися частіше, якщо є якісь питання щодо законів, щоб "не було якихось несподіваних речей".

Окрім того, Зеленський у відео заявив, що хотів би, щоб середня зарплата в Україні була, як у Польщі, або хоча б 70% від цієї суми.

"Я впевнений, хочеться вірити, що ми за ці чотири з половиною роки здійснемо цю мрію. Чому у Польщі? Тому що там зараз кілька мільйонів українців. А повернуться вони, тільки якщо тут буде мотивація", - заявив Зеленський.

Окрім того, президент відповів на запитання, чи довіряє він тільки тим людям, яких знає давно.

"Це різні питання - з ким я працюю і кому я довіряю. У мене є в Офісі дві-три людини, яких я знаю давно. З довірою складніше. Напевно, я довго не довіряю, але потім, коли вже є довіра у людини, ніхто не може мене переконати, що це не та людина, вона чимось там займається поганим. Тобто я працюю з тими, кому довіряю", - заявив президент. У ролику у цей момент показували Зеленського на борту літака разом з главою ОПУ Андрієм Богданом і його першим заступником Сергієм Трофімовим.

Нагадаємо, 1 лютого депутат від президентської фракції "Слуга народу" Євген Брагар запропонував пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за комунальні послуги. При цьому він уточнив, що пес має бути елітної породи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram