ГоловнаПолітика

Зеленський попросив Папу Франциска допомогти зі звільненням полонених українців (оновлено)

Президент України зустрівся з понтифіком у Ватикані.

Фото: https://twitter.com/ZelenskyyUa

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Папою Римським Франциском попросив допомогти зі звільненням українців, які перебувають в полоні на Донбасі, в Криму і в Росії. Про це йдеться на сторінці глави держави в Twitter.

"Папа Римський робить все можливе для досягнення миру і гармонії в усьому світі. Через два місяці після "Нормандії" в Парижі я просив допомогти зі звільненням українців, полонених на Донбасі, в Криму і в Росії. Натхненний нашою розмовою про мир в Україні", - написав президент.

Фото: https://www.facebook.com/yevheniya.khudzik

Оновлення 14:15. Пресцентр Ватикану повідомив, що Папа Римський Франциск і президент Володимир Зеленський під час зустрічі обговорили шляхи вирішення конфлікту на Донбасі, передає видання Vatican News.

"Переговори в Державному секретаріаті були присвячені, в основному, гуманітарній ситуації і пошукам миру в контексті конфлікту, який з 2014 року пригнічує Україну. Було висловлено загальне побажання, щоб всі залучені сторони проявили найбільшу чутливість до потреб населення, яке є першою жертвою насильства, а також наполегливість і послідовність у діалозі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, лідери обговорили співпрацю між Україною і Ватиканом, а також присутність Католицької церкви в Україні в різних обрядах.

Раніше Папа Римський Франциск під час традиційної різдвяної промови, виголошеної в лоджії базиліки Святого Петра, побажав Україні миру. Понтифік також вітав обмін полоненими між Україною і Росією у вересні 2019 року. Напередодні нормандської зустрічі Папа закликав світ молитися за Україну.

Нагадаємо, Зеленський 7-8 лютого здійснює візит до Італії. Під час зустрічі з прем'єром Італії Джузеппе Конте президент обговорив повернення в Україну нацгвардійця Марківа, а з президентом Італії Серджіо Маттареллою - питання інтеграції України до євроатлантичних структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram