ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з прем'єром Італії економічну співпрацю

Президент запросив італійських інвесторів в Україну.

Зеленський обговорив з прем'єром Італії економічну співпрацю
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте. Він відзначив зацікавленість України у поглибленні відносин з урядом Італії та "розвитку співпраці у всіх сферах взаємного інтересу".

Про це повідомляється на сайті президента.

Зазначається, що особливу увагу співрозмовники приділили питанням торговельно-економічної, інвестиційної співпраці і розвитку контактів між українськими та італійськими бізнес-колами.

"Італія - у трійці найбільших економічних партнерів України в ЄС і один з основних торгових партнерів у світі. Обсяги торгівлі минулого року становили понад 4 млрд доларів США. Упевнений, що ми можемо покращувати цей результат і таким чином зміцнювати нашу дружбу", - заявив Зеленський.

Президент також відзначив великий потенціал для виведення взаємодії між Україною та Італією на якісно новий рівень.

"Позитивні зміни, які відбуваються в нашій країні, створюють додаткові можливості для нарощування співпраці", - сказав він.

Зеленський висловив зацікавленість в активному залученні італійських інвесторів до масштабної приватизації в Україні, а також участі італійських компаній у реалізації інфраструктурних проєктів та розвитку української енергетики.

Він подякував Конте за підтримку Італією суверенітету і територіальної цілісності України. Конте, своєю чергою, відзначив повну підтримку реформ в Україні.

Сторони погодили графік контактів на вищому рівні на 2020 рік і обговорили підготовку візиту Конте в Україну.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський розпочав робочий візит до Італії, де він зустрінеться з вищим керівництвом республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram