ГоловнаПолітика

Волонтерці Марусі Звіробій вручили підозру про погрози Зеленському

Президент давав свідчення і сказав, що злякався.

Волонтерці Марусі Звіробій вручили підозру про погрози Зеленському
Фото: facebook.com/vbtsvit

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру волонтерці Марусі Звіробій (справжнє ім'я - Олена Самбул). Її звинувачують у погрозах вбивством президенту України Володимиру Зеленському (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу).

Про це вона повідомила журналістів на виході з ДБР.

"Товариш Зеленський був на допиті. Сказав, що нас з Фединою не знає, але злякався. Тому вважає, що те, що було у ЗМІ, було йому погрозою", - розповіла Звіробій після спілкування зі слідчими.

Звинувачення ДБР волонтерка відкидає.

"Ми йому не дзвонили, есемесок не скидали навіть, не кажучи вже про те, що не чекали ніде з ножичком або вибуховими пристроями. У стрімі немає ніякої прямої погрози, і ця людина злякалася!" - сказала вона.

"[Нам] інкримінують те, що ми за попередньою змовою у стрімі погрожували президенту. Це не так. Ми з Софією Фединою просто домовилися зробити стрім на вільну тему. Тема тоді була - його хамство у Золотому, і цю тему я вибрала особисто. Софія Федина взагалі нічого не сказала, навіть у мене погроз не було. Якби я хотіла тебе грохнути, я б сказала: я тебе підірву", - обурилася волонтер.

Нагадаємо, що 26 жовтня Маруся Звіробій разом з депутатом Верховної Ради Софією Фединою (їй теж підготували підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це усе сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову у білій сорочці припре на передову", - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи "накрили".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, і Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо обох жінок.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської Солідарності" на дострокових виборах до Верховної Ради у липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram