ГоловнаПолітика

​Колишній міністр агрополітики Швайка балотуватиметься на довиборах у Раду від "Свободи"

Швайка був міністром аграрної політики за часів Яценюка.

​Колишній міністр агрополітики Швайка балотуватиметься на довиборах у Раду від "Свободи"
Игорь Швайка
Фото: www.dyvys.in

Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №179 на проміжних виборах 15 березня 2020 року - ним став колишній міністр аграрної політики Ігор Швайка.

Про це повідомила пресслужба ЦВК у фейсбуці.

Зазначається, що Швайка був висунутий кандидатом на XLIV З'їзді політичної партії ВО "Свобода".

"Рішення ухвалено після розгляду відповідної заяви зазначеної політичної партії та інших документів і встановлення їх відповідності вимогам законодавства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Швайка був міністром аграрної політики під час правління постреволюційного першого уряду Арсенія Яценюка. До цього призначення він був нардепом від "Свободи", досвіду роботи в АПК не мав. У квітні 2014 року аграрії висловили міністру недовіру.

У 2015 році Швайку запідозрили в отриманні хабара у вигляді мотоцикла Harley-Davidson.

У квітні 2016 року Швайці та його однопартійцям Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову вручили повідомлення про підозру в організації масових заворушень 4 вересня 2015 року у зв'язку з подіями біля Верховної Ради 31 серпня. Тоді під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за цей законопроєкт, з правоохоронцями. В результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинули четверо нацгвардійців, постраждали понад 130 правоохоронців.

Одним з організаторів мітингу виступила "Свобода", а гранату кинув близький до партії боєць АТО Ігор Гуменюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram