ГоловнаПолітика

"Плівки Гончарука" монтували на комп'ютері журналіста-розслідувача, - ZN.UA

За інформацією журналістів, СБУ і МВС передали цю інформацію вже на ранок після "зливу".

"Плівки Гончарука" монтували на комп'ютері журналіста-розслідувача, - ZN.UA
Фото: president.gov.ua

У президента Володимира Зеленського вже наступного ранку після публікації резонансного  прослуховування прем'єра Олексія Гончарука була інформація від СБУ про те, хто записував, монтував і оприлюднив цей запис. Про це пише ZN.UA з посиланням на власні джерела.

Того ж дня, за інформацією журналістів, Зеленський отримав аналогічний документ від міністерства внутрішніх справ.

"ZN.UA відомо від джерел в обох силових відомствах, що остаточних висновків не було зроблено, але в одному збіглися точно: ролик монтували на комп'ютері журналіста розслідувача ТБ-програми, що виходить на одному з найбільш рейтингових телевізійних каналів", - додали в ЗМІ.

На думку джерел, офіційно ці дані не розголошують через побоювання "неконтрольованих наслідків для внутрішньополітичних розкладів в оточенні самого Зеленського".

Нагадаємо, 31 січня закінчується двотижневий термін, який Володимир Зеленський відвів правоохоронцям на встановлення осіб, що стоять за "зливом" прослуховування з кабінету прем'єра.

15 січня на YouTube-каналі "Як обдурити президента" опублікували запис наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в якому звучать голоси, схожі на прем'єр-міністра, міністра фінансів Оксани Маркарової і заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

"У Зеленського дуже примітивне, в сенсі просте розуміння економічних процесів. Він розуміє: є платіжний баланс, він сильно змінюється, а гривня сильно зміцнилася. Аномально. Він шукає відповідь на це питання", - сказала людина зі схожим на Гончарука голосом.

Незабаром у мережі з'явилася друга частина цього запису. В обговоренні, крім перерахованих у першій частині, нібито беруть участь також міністр Тимофій Милованов і заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Після публікації "плівок Гончарука" прем'єр записав звернення до недоброзичливців і повідомив, що написав заяву про відставку. Звільнити без його заяви не могли, оскільки ще не закінчився термін річного імунітету.

Зеленський і його офіс опублікували відеозапис бесіди з Гончаруком, в якій ішлося, що президент не приймає його відставки, тому що "кредит довіри ще не вичерпано".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram