ГоловнаПолітика

Компанія нового голови Космічного агентства виявилася фігурантом кримінальної справи ДБР

Чиновник пов'язує справу з його участю в конкурсі.

Компанія нового голови Космічного агентства виявилася фігурантом кримінальної справи ДБР
Владимир Усов

Цифрове видавництво "Гутенбергз", яке належить новому голові Державного космічного агентства Володимиру Усову, виявилося фігурантом кримінальної справи Державного бюро розслідувань.

Про це повідомило "Слідство.Інфо" з посиланням на матеріали судового реєстру.

Розслідування було розпочато в червні 2019 року, за попереднього директора ДБР Романа Труби (його наступниця заявила, що в часи Труби бюро працювало з порушеннями).

Слідчі встановили, що в Миколаївській області створили схему привласнення бюджетних грошей на закупівлю шкільних електронних підручників, які насправді мали надавати безкоштовно. Вони розподілялися між усіма учасниками схеми, серед яких нібито була і фірма "Гутенбергз".

У листопаді 2019 року Заводський райсуд Миколаєва наклав арешт на банківські рахунки фірми Усова.

Сам чиновник пов'язує розслідування зі своєю участю в конкурсі на посаду голови Держкосмосу.

"Це почало розкручуватися, коли стало зрозуміло, що я лідирую в конкурсі. Ніколи нічого такого не було. Тому дуже дивно, що все це збіглося саме з тим конкурсом", - сказав він.

Усов повідомив, що його компанія є розробником платформи електронної школи, яка охоплює цілий набір сервісів, включаючи електронні підручники. "Гутенбергз" продає ліцензію на використання системи і особисто не бере участі в державних торгах.

З компанією "Електронік Солюшенс", яка брала участь у миколаївському тендері й отримала гроші з бюджету, голова Держкосмосу зв'язок заперечує. "Я не засновник цієї компанії. Це окрема компанія, з якою ми співпрацюємо в окремій галузі", - заявив він.

Нагадаємо, що Усова призначили на посаду голови Держкосмосу 24 січня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram