ГоловнаПолітика

Зеркаль знайшла роботу в "Нафтогазі"

Колишня заступниця міністра займатиметься міжнародними відносинами і судами.

Зеркаль знайшла роботу в "Нафтогазі"
Фото: Макс Левин

Колишню заступницю міністра закордонних справ Олену Зеркаль призначено радницею голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це повідомляють на сайті НАК.

"Олена Зеркаль призначена радником голови правління НАК "Нафтогаз України". До цього вона працювала в Міністерстві закордонних справ України, де відповідала за європейську інтеграцію, представляла Україну в міжнародних судах у справах проти Росії і брала участь у тристоронніх переговорах про "зимові пакети" постачань російського газу в Україну у 2014-2016 роках", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у сферу діяльності Зеркаль входитимуть міжнародні відносини, а також підтримка позиції компанії в міжнародних судових і арбітражних процесах, зокрема з приводу захоплених Росією активів групи "Нафтогаз" в Автономній Республіці Крим.

"Протягом двох років вона була залучена до роботи української команди в переговорах про продовження транзиту російського газу в Європу після 2019 року. На посаді заступниці міністра закордонних справ Зеркаль також була залучена до роз'яснення ризиків і протидії будівництву газопроводу "Північний потік - 2", - зазначили в "Нафтогазі".

Нагадаємо, в листопаді минулого року Зеркаль подала заяву про відставку за власним бажанням. 4 грудня Кабінет Міністрів звільнив її з посади заступниці голови МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram