ГоловнаПолітика

У 2019-му від початку війни на Донбасі було найменше цивільних жертв, - Сайдік

2016 року було 88 загиблих, а 2019-го - 19 загиблих.

У 2019-му від початку війни на Донбасі було найменше цивільних жертв, - Сайдік
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Колишній спецпредставник голови ОБСЄ в Україні й у ТКГ Мартін Сайдік повідомив, що 2019 року було зафіксовано найменшу кількість жертв серед цивільного населення через війну на Донбасі. Про це Сайдік сказав на конференції "ОБСЄ в Україні 2019 року", передає "Інтерфакс-Україна".

"Минулий рік був найкращим, якщо говорити про статистику жертв серед цивільного населення. Набагато менше було зафіксовано загиблих і поранених мирних жителів. 2016-го в нас було 88 загиблих і 354 поранених у рамках конфлікту. 2019-го - тільки 19 загиблих і 128 поранених. 2016-го серед загиблих було шестеро дітей, а торік узагалі жодна дитина не загинула", - сказав Сайдік.

Сайдік підкреслив, що під час його роботи в Мінську у фокусі була відповідальність за безпеку і захист цивільних. За його словами, особлива увага приділялася "протимінній діяльності".

"Міни - причина номер один, напевно, через яку гинуть діти в цьому конфлікті. Тому розмінування і протимінна діяльність, підвищення рівня обізнаності про небезпеку мін - це дуже важлива робота", - додав він.

Крім того, Сайдік сподівається на те, що в лютому 2020 року досягнуть домовленості про три додаткові ділянки розведення сил і засобів.

Нагадаємо, раніше Мартін Сайдік визнав, що Росія - сторона конфлікту на Донбасі. Він також додав, що РФ не виконує своєї частини зобов'язань згідно з Мінськими угодами, навіть якщо розглядати її як посередника в ТКГ, як вважають у Кремлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram