ГоловнаПолітика

Президент Європейської Ради зустрінеться з Гончаруком

Після цього відбудеться Рада Асоціації Україна-ЄС

Президент Європейської Ради зустрінеться з Гончаруком
Шарль Мишель
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської Ради Шарль Мішель у вівторок, 28 січня, проведе двосторонню зустріч з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком.

Про це повідомляється в розкладі президента РЄ на наступний тиждень, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, зазначається, що зустріч має розпочатися о 14.00

Очікується, що після цього відбудеться Рада асоціації Україна-ЄС, яка пройде під головуванням двох високих посадових осіб: делегацію Європейського Союзу очолить високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики оборони Жозеп Боррелль, українську - прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як повідомлялося раніше, під час засідання Ради Асоціації сторони розглянуть перебіг виконання Угоди про асоціацію ЄС-Україна і "події, пов'язані з суверенітетом і територіальною цілісністю України".

Планується, що буде обговорюватися перебіг виконання Угоди про асоціацію з акцентом на глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA) з особливою увагою до галузей, які становлять інтерес: політичні реформи, верховенство закону і безпека та економічна співпраця.

Крім того, сторони обговорять поточну ситуацію на сході України і реалізацію Мінських угод, включаючи гуманітарні питання, невизнання незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією. На порядку денному також стоять Східне партнерство і регіональні питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram