ГоловнаПолітика

Кабмін визначив переможців конкурсу на посади голів Держаудитслужби і Держкосмосу

Уряд ухвалив низку кадрових рішень.

Кабмін визначив переможців конкурсу на посади голів Держаудитслужби і Держкосмосу
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів ухвалив низку кадрових рішень і призначив голів Державної аудиторської служби і Державного космічного агентства.

Про це повідомляють на сайті уряду.

Зокрема, Держаудитслужбу очолив Ігор Буграк, який раніше працював у Міністерстві фінансів - займав посаду директора департаменту гармонізації внутрішнього фінансового контролю.

У грудні 2019 року Кабмін створив Офіс фінансового контролю замість Держаудитслужби.

Головою Держкосмосу став одеський бізнесмен Володимир Усов - співзасновник сервісу 3D-друку Kwambio і цифрового видавництва Gutenbergz, передає "Думская".

Володимир Усов
Фото: dumskaya.net
Володимир Усов

У компанії Усова стверджують, що вони консультували Tesla і NASA з питань 3D-друку. Kwambio також співпрацює з Coca-Cola, Stanley і акселераційною програмою Techstars.

У 2019-му Усов запустив проєкт ADAM - систему друку кісткових імплантатів, які вже пройшли доклінічні випробування в Україні.

Усов народився 23 вересня 1983 року, закінчив Одеський національний морський університет. Перебував у Партії промисловців і підприємців України, "Батьківщині", балотувався до міської ради і Верховну Раду, але невдало.

Нагадаємо, в грудні минулого року замість Держаудитслужби був створений Офіс фінансового контролю. Останню керівницю Держаудитслужби Лідію Гаврилову звинувачують у корупційному злочині, її звільнили у вересні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram