ГоловнаПолітика

Кличко спростував заяви "Київметробуду" про затримку будівництва метро на Виноградар

Кличко запевнив, що всі роботи відбуваються за графіком і збоїв немає.

Мер Києва Віталій Кличко відхрестився від нещодавніх заяв генпідрядника "Київметробуд" про затримку будівництва метро на Виноградар і запевнив, що всі роботи відбуваються за графіком і ніяких збоїв немає.

Про це мер заявив під час інспекції будівництва метро, передає пресцентр КМДА.

"Зараз ми перебуваємо на станції "Мостиська" на глибині 20 метрів. Останнім часом багато спекуляцій у ЗМІ, які не відповідають дійсності, про те, що йде зрив робіт, що станції не відкриють в означені терміни. З представником "Київметробуду" ми провели нараду, на якій він запевнив, що всі зобов'язання, які взяло на себе місто, ми виконуємо, а також контролюємо перебіг робіт", - заявив Кличко.

Мер пообіцяв, що в грудні 2021 року відкриються дві станції метро на Виноградар.

Мер Віталій Кличко, метро на Виноградар
Фото: kyivcity.gov.ua
Мер Віталій Кличко, метро на Виноградар
Метро на Виноградар
Фото: kyivcity.gov.ua
Метро на Виноградар
Метро на Виноградар
Фото: kyivcity.gov.ua
Метро на Виноградар

"Роботи йдуть інтенсивно без збоїв у термінах. Місто повністю контролює перебіг робіт, і ми бачимо вже на власні очі зміни, які відбулися за короткий проміжок часу. Зараз триває укладання щита, і через кілька місяців вже буде проводитися робота під землею, а далі будуть проводити роботи наземні", - сказав Кличко.

Він також зазначив, що підрядник замовив усе необхідне обладнання для початку роботи тунелепрохідного щита для будівництва тунелю між станціями «Мостицька» і «Сирець».

Вартість будівництва станцій "Мостицька" і "Проспект Правди" - близько 6 млрд грн. Місто вже виділило 4 млрд грн.

Нагадаємо, 17 січня суд арештував рахунки "Київметробуду" у справі про розтрату під час будівництва метро на Виноградар. За день до цього в "Київметробуді" повідомили, що терміни завершення будівельних робіт метро на Виноградар відкладаються на рік. Головний інженер будівництва Євген Шатайкін заявляв, що підприємство катастрофічно відстає від графіка.

18 грудня повідомляли, акціонери цієї компанії вирішили достроково припинити повноваження її наглядової ради й обрати новий склад через низькі темпи будівництва.

Крім того, згідно з ресурсом "Наші гроші", чиновники "Київметробуду" відмивали відсотки з понад мільярда виділеного бюджету на будівництво метро на Виноградар. Відсотки вони отримували завдяки депозиту в банку, на який поклали виділені гроші. Чиновники отримали 95% авансу на будівництво на 24 місяці замість 30% на три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram