ГоловнаПолітика

Разумков заявив, що законопроєкт про медіа доопрацьовуватиметься за участю журналістів

Він зазначив, що в документі є суперечливі пункти.

Разумков заявив, що законопроєкт про медіа доопрацьовуватиметься за участю журналістів
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Спікер Верховної Ради Дмитро Размуков заявив, що законопроєкт "Про медіа" буде доопрацьовуватися, у тому числі і за участю журналістів. Про це пише УНІАН з посиланням на слова голови парламенту на брифінгу в Одесі.

"Сьогодні дійсно багато палких дискусій. Я думаю, що цей законопроєкт буде доопрацьовуватися, у тому числі з урахуванням думок журналістської спільноти. Там є правильні речі і речі, які потребують додаткових консультацій", - заявив Разумковв.

9 листопада президент Володимир Зеленський своїм указом доручив Кабінету Міністрів до 31 грудня 2019 року внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності засобів масової інформації.

Законопроєкт № 2693 було зареєстровано Верховною Радою 27 грудня. У пояснювальній записці йдеться про те, що документ спрямований на забезпечення реалізації права на свободу вираження поглядів, отримання достовірної і оперативної інформації, плюралізму думок, вільного поширення інформації, захисту національних інтересів України і прав користувачів медіа-сервісів тощо.

Окрім цього, розробляється законопроєкт "Про протидію дезінформації", який пропонує ввести поняття "професійний" журналіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram