ГоловнаПолітика

Колишнього заступника голови МінТОТ Гримчака перевели до Лук'янівського СІЗО

Сьогодні вранці його етапували з Чернігівського слідчого ізолятору.

Колишнього заступника голови МінТОТ Гримчака перевели до Лук'янівського СІЗО
Фото: obozrevatel.com

Колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака перевели до Лук'янівського СІЗО.

Про це повідомила у фейсбуці його дружина Юлія.

"Сьогодні вранці Юру етапували з Чернігівського СІЗО в Лук'янівське СІЗО м. Києва. Поки ми гадки не маємо: де він, з ким у камері, у яких умовах...", - написала вона.

Юлія Гримчак також повідомила, що чекає повідомлення від детективів, які наполягали на переведенні.

Нагадаємо, Юрія Гримчака і його давнього товариша Ігоря Овдієнка затримали торік 14 серпня.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова заарештував його на два місяці (60 діб) під заставу у 6 млн гривень, а на початку жовтня Печерський суд Києва продовжив арешт ще на місяць.

Гримчаку інкримінували ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

У жовтні йому пом'якшили підозру до ч.3 ст.369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди), яка карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив арешт Гримчака на два місяці. А 24 грудня ВАКС втричі зменшив заставу Гримчаку, але залишив його під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram