ГоловнаПолітика

Зеленський почав робочий візит до Ізраїлю (оновлено)

Президент візьме участь у п'ятому Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту.

Зеленський почав робочий візит до Ізраїлю (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прибув до Ізраїлю з робочим візитом.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Президент візьме участь у п'ятому Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці визволення концтабору Аушвіц", - ідеться в повідомленні.

Також наголошується, що Зеленський проведе зустрічі з керівництвом Ізраїлю і представниками ділових кіл.

Оновлення. Президент Зеленський і українська делегація передали свої місця на форумі пам'яті Голокосту тим, хто його пережив. Про це повідомив Зеленський у фейсбуці.

"Прилетіли в Ізраїль і дізналися, що на Всесвітній форум пам'яті Голокосту обмежена кількість місць і на нього важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю страшну трагедію. Вирішили передати моє місце і місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно", - написав Зеленський.

Він зазначив, що всі заплановані зустрічі відбудуться, але "на основний захід повинні потрапити ті, хто на це більше заслуговує".

"Ті, хто вчинив найбільший подвиг - зберіг життя тоді, коли його практично неможливо було зберегти", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що не відкидає ймовірності зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Ізраїлі.

На форумі планується виступ президента Ізраїлю Реувена Рівліна. Слідом за ним виступлять президент РФ Володимир Путін, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, віцепрезидент США Майк Пенс, президент Франції Еммануель Макрон, принц Уельський Чарльз і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram