ГоловнаПолітика

Кабмін має намір наносити штрих-код на акцизні марки для перевірки їх достовірності

Для цього не потрібно створювати окрему ІТ-систему.

Кабмін має намір наносити штрих-код на акцизні марки для перевірки їх достовірності
Фото: Макс Левин

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет запропонував наносити штрих-код на акцизні марки для перевірки їх достовірності. Про це він повідомив у своєму фейсбуці.

"Ми будемо наносити на звичайні акцизні марки штрих-код, який зчитується стандартними для магазинів пристроями. Інформацію про ці штрих-коди не доведеться передавати в окрему систему, а лише "пікати" в касовий чек, як звичайний товар", - написав Дубілет.

За його словами, Кабмін з осені працює над проектом "Електронна акцизна марка".

Також він зазначив, що державі не доведеться створювати окрему ІТ-систему, а буде достатньо правильно працювати з інформацією, що надходить у касові чеки.

За словами Дубілета, це дозволить створити просту мобільну програму або чат-бот, якими податківці і громадяни зможуть сканувати акцизні марки і перевіряти їх достовірність.

Також він заявив, що впровадження цієї системи є ефективнішим, ніж введення нової електронної акцизної марки, для зчитування якої знадобилося б додаткове обладнання, інвестиції і бізнесу, і держави.

Дубілет підкреслив, що Кабінет Міністрів уже пропрацював усі технологічні частини проєкту, а також обговорив концепцію з бізнесом. Перед запуском буде тестовий пілотний проєкт.

Нагадаємо, 20 січня повідомляли, що Кабмін складає план проєкту, який спростить взаємодію бізнесу з військкоматами і зменшить бюрократію. Згідно з українськими законами, компанії повинні постійно листуватися з військкоматами щодо своїх співробітників. Усе листування паперове.

Проєкт, який покликаний це усунути, складається з двох частин. Оскільки компанії подають звітність про своїх співробітників у податкову службу, в неї пропонують додати кілька пунктів про військові квитки. Так паперові документи не знадобляться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram