ГоловнаПолітика

Путін виступить одразу після президента Ізраїлю на Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту

Зеленський візьме участь у форумі, але виступати не буде.

Голови і топпредставники 46 держав підтвердили свою участь у V Всесвітньому форумі жертв Голокосту (Шоа) в Ізраїлі.

LB.ua подає список високих гостей цього заходу.

Відомо, що центральний пам'ятний захід розпочнеться 23 січня о 13:00 за місцевим часом.

Першим заплановано виступ президента Ізраїлю Реувена Рівліна. Після нього виступлять президент Російської Федерації Володимир Путін, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, віцепрезидент США Майкл Пенс, президент Франції Еммануель Макрон, принц Уельський Чарльз і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Після державних лідерів слово отримають голова громадської ради "Яд Вашем" рабин Мейр Лау, ініціатор заходу Моше Кантор і голова правління "Яд Вашему" Авнер Шалев.

О 15:10 розпочнеться пам'ятна церемонія. Запалення вічного вогню, покладання вінків до пам'ятника "Повстання у Варшавському гетто", читання поминальної молитви "Ель Мале Рахамім" і читання молитви "Кадиш". Хвилина мовчання. Наприкінці пролунає державний гімн Ізраїлю "Хатіква".

Додамо, що 22 січня президент Ізраїлю Реувен Рівлін прийме у своїй резиденції учасників Форуму, запрошено близько 250 гостей, включаючи 41 лідера. На прийнятті виступлять король Іспанії Філіп VI і лауреат Премії Ізраїлю, дослідник історії Голокосту професор Єгуда Бауер.

Принц Чарльз відвідає могилу своєї бабусі, принцеси Аліси Баттенберзької, якій присвоєно звання "Праведниці народів світу" за участь у порятунку євреїв Греції. Принцесу поховано на Оливній горі в Єрусалимі. Представник королівської сім'ї також зустрінеться з ізраїльтянами, які вижили в Голокості.

Також LB.ua стало відомо про скасування візиту на пам'ятну церемонію голови Литви Гітанаса Науседи, який під час заходу перебуватиме на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі. Згідно з нашою інформацією, замість нього у Форумі візьме участь голова литовського Сейму Вікторас Пранцкетіс.

Як раніше повідомляли, президент України Володимир Зеленський відвідає Форум, проте не виступатиме, як і інші 40 голів і топпредставників держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram