ГоловнаПолітика

Павловський назвав себе "випадковим слухачем" у справі про вбивство Гандзюк

"Приїжджав Торбін, позичив грошей у мене. Про Гандзюк ми ніколи не розмовляли".

Фото: Lb.ua

Ігор Павловський, якого підозрюють в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, відкидає всі звинувачення і описує свою роль у справі як "випадкового слухача".

Про це він заявив перед засіданням у Печерському райсуді Києва, спілкуючись з журналістами.

"Приїжджав Торбін [визнаний винним у виконанні вбивства], позичив грошей у мене. Про Катерину Гандзюк ми ніколи не розмовляли з Торбіним", - сказав Павловський.

Підозрюваний стверджує, що не знав про підготовку нападу на Гандзюк і не впливав на місцевих поліцейських.

"Я не мафіозі - я просто нормальна людина. Я Катерини Гандзюк ніколи не знав і не бачив. Навіть про неї ніколи не розмовляв", - сказав Павловський журналістам.

Фото: Діана Буцко
Фото: Діана Буцко
Фото: Діана Буцко

Павловський розповів, що особисто не був присутній на попередніх засіданнях суду, оскільки лікувався в одеській лікарні, де йому зробили дві операції на тазостегновому суглобі.

На засідання суду, де обирають запобіжний захід Павловському, також прийшли активісти організації "Хто замовив Катю Гандзюк".

Фото: Діана Буцко

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою, вона померла в лікарні 4 листопада.

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства, судять окремо. 20 січня 2020 року його затримали за новою підозрою як керівника злочинної організації.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу на Гандзюк є Владислав Мангер і Олексій Левін. Провадження стосовно них призупинено в зв'язку з оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram