ГоловнаПолітика

Ясько заступилася за фігуранта секс-скандалу Яременка

"У мене до нього претензій немає".

Ясько заступилася за фігуранта секс-скандалу Яременка
Фото: Lb.ua

Депутат Верховної Ради Єлизавета Ясько вважає, що журналісти не повинні висвітлювати листування депутатів у сесійній залі.

Про це вона сказала в інтерв'ю "НВ", коментуючи скандал, в який потрапив її колега Богдан Яременко, листуючись на робочому місці з секс-працівницею.

"Мені було сумно з приводу всієї ситуації. Це спровокувало дуже багато різних інформаційних шумів, які негативно вплинули на роботу нашого комітету. Я знаю Богдана Васильовича як професіонала, і я знаю, що потрібно розділяти особисте і професійне. Думаю, що він сам здатний дати оцінку тому, що сталося. У мене до нього претензій немає", - сказала Ясько.

Вона додала, що Яременко вибачився за той інцидент.

"Особисто мені не подобається, що кожен журналіст чи фотограф може сфотографувати приватне листування депутата... Журналісти повинні висвітлювати, що відбувається в нашій Україні, а не що написано на екрані в депутата", - додала Ясько.

Нагадаємо, 30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, у якого є двоє дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і запитував у секс-працівниці про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Пізніше той самий ресурс опублікував ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко вибачився перед дружиною, дітьми та президентом, а наступного дня звинуватив журналістів у "крадіжці особистого листування" і пригрозив судом.

Скандал навколо Яременка призвів до того, що його зняли з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram