ГоловнаПолітика

Міністр освіти Новосад поскаржилася, що на 36 тис. гривень не зможе утримувати дитину, якої в неї поки що немає

На самостійне життя голові Міносвіти зарплати вистачає.

Міністр освіти Новосад поскаржилася, що на 36 тис. гривень не зможе утримувати дитину, якої в неї поки що немає
Фото: kmu.gov.ua

Міністр освіти і науки Ганна Новосад вважає, що на зарплату міністра вона не змогла б утримувати дитину.

Про це вона заявила в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За словами Новосад, міністерської зарплати вистачає на самостійне життя, але коли захочеться мати дитину, то коштів на її утримання не вистачить.

"Зараз моя зарплата на руки в середньому становить 36 тис. грн - це на 10 тис. грн менше, ніж я отримувала на посаді керівника директорату Міносвіти. Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, у мене немає часу ходити в кіно. Але якщо ви мене запитаєте, чи влаштовує мене це як молоду людину, яка повинна думати про своє майбутнє, про заощадження, пенсію, то, безперечно, цього не вистачить. І коли я завершу свою роботу тут, я не буду мати заощаджень як таких", - сказала міністр.

Вона зазначила, що зі своєї зарплати багато витрачає на поточні витрати на роботі, на "речі, які потрібні на утримання офісу".

"Також у мене зараз немає сім'ї. Якоїсь миті я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось буде утримувати мене - я повинна сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплату, і це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено приймати", - підкреслила міністр.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська говорив, що його не влаштовує зарплата 17 тисяч гривень і він не виключає переходу на іншу роботу.

Кабінет Міністрів пообіцяв щомісяця публікувати у відкритому доступі зарплати міністрів і їхніх заступників. Також 2020 року уряд має намір ініціювати зарплатну реформу в держслужбі.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко сказав, що зарплата чиновників у розмірі 16 тисяч гривень є неповагою до держави.

Президент Володимир Зеленський зобов'язав прем'єр-міністра Олексія Гончарука розробити нову концепцію зарплат усіх міністерств і їхніх заступників "із розумінням, де ми живемо". Ці зарплати, за словами президента, повинні бути "нормальними, на які можна жити, відповідно до їхнього статусу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram