ГоловнаПолітика

Комітет виборців оцінив роботу лідерів фракцій під час сесії Ради

Найвищі показники роботи - в Ірини Геращенко, Артура Герасимова і Сергія Рахманіна.

Комітет виборців оцінив роботу лідерів фракцій під час сесії Ради
Фото: Минфин

17 січня відбулося останнє пленарне засідання другої сесії Верховної Ради, яка почала свою роботу на початку вересня 2019 року. Комітет виборців оцінив роботу лідерів фракцій під час сесії.

Про це повідомила пресслужба КВУ у фейсбуці.

"До уваги взяли такі показники роботи, як участь у пленарних засіданнях Ради, участь у голосуваннях, відвідування засідань Комітету й успішність законодавчої роботи.

За даними КВУ, деякі лідери фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямами. Так, у Юрія Бойка (ОПЗЖ) і Вадима Рабіновича (ОПЗЖ) низькі показники участі в голосуваннях. Зокрема, Бойко взяв участь лише в 17% голосувань парламенту за час роботи другої сесії, Рабінович - у 14%, що є одним з найнижчих результатів серед усіх нардепів.

У Юлії Тимошенко та Давида Арахамії - найнижчі показники відвідування засідань Комітету. Так, за п'ять місяців лідер "Батьківщини" була присутня тільки на 38% засідань Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, членом якого вона є. Арахамія ("Слуга народу") також відвідав тільки 38% засідань Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Доволі високі показники роботи - в Ірини Геращенко і Артура Герасимова ("Європейська Солідарність") і Сергія Рахманіна з "Голосу".

Крім того, Геращенко відвідала 100% засідань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), 86% засідань Комітету, взяла участь у 83% голосувань (найвищий результат серед лідерів фракцій), подала 57 законопроєктів, шість з яких було прийнято.

Герасимов відвідав 87% засідань парламенту, взяв участь у 76% голосувань, був присутній на 95% засідань Комітету (найвищий результат серед лідерів фракцій), подав 27 законопроєктів, шість з яких було підтримано.

Рахманін відвідав 91% засідань, 88% засідань Комітету, взяв участь у 78% голосувань, подав 16 законопроєктів, чотири з яких було прийнято.

Нагадаємо, раніше КВУ назвав країни, в які українські депутати найчастіше їздять переймати досвід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram