ГоловнаПолітика

Зеленський про Путіна: "У нас почався діалог"

Також він заявив, що у встановленні миру на Донбасі є прогрес.

Зеленський про Путіна: "У нас почався діалог"
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в нього почався діалог із президентом РФ Володимиром Путіним. Так він відповів на питання журналістів The Times of Israel про відносини між ними.

"З президентом Російської Федерації почався наш діалог. У нас було кілька телефонних дзвінків. Ми створили формат для нашого діалогу, який призвів до деяких "чутливих" рішень. Ми повернули наших полонених, наші кораблі. Після трьох років без зустрічей нам вдалося домовитися про нормандський формат. Після цього відбувся другий обмін в'язнями - найбільший такий обмін", - повідомив український президент.

Відповідаючи на питання про те, чи досі Путін думає, що "Україна - не країна", Зеленський відповів, що президент РФ розуміє його ставлення, що Україна незалежна.

"Я не знаю, про що він думає. Він не сказав мені. Я думаю, він розуміє моє ставлення: Україна - незалежна країна. Ми велика країна, найбільша в Європі. Я думаю, що він розуміє. Що він думає про це? Це в його голові", - пояснив Володимир Зеленський.

За його словами, у встановленні миру на сході України є прогрес, але він хотів би, щоб це відбувалося набагато швидше.

"Є дуже складні питання. Я бачу прогрес, тому що кількість перестрілок значно скоротилася. Але це все ще є", - заявив він.

Нагадаємо, зустріч Путіна і Зеленського відбулася в рамках саміту "нормандської четвірки" в грудні в Парижі. Наступні переговори в такому форматі заплановано на квітень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram