ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" направила запит про причини відсутності керівників ОПУ і СБУ на нараді про катастрофу літака МАУ

Андрія Богдана, Івана Баканова й Арсена Авакова попросили відповісти, чи перебували вони в цей час в офіційній відпустці.

"Європейська Солідарність" направила запит про причини відсутності керівників ОПУ і СБУ на нараді про катастрофу літака МАУ
Фото: EPA/UPG

Фракція "Європейська Солідарність" направила депутатський запит про причини відсутності на робочій нараді з питань, пов'язаних з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані, голові Офісу президента Андрію Богдану, голові СБУ Івану Баканову та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову

Запит було оголошено під час пленарного засідання Верховної Ради, повідомили в пресслужбі "ЄС".

"Володимиром Зеленським при РНБО було створено оперативний штаб для розслідування причин авіакатастрофи літака Boeing-737. Але звертаємо вашу увагу, що на зазначеній нараді були відсутні керівник Офісу президента Андрій Богдан, який, за інформацією ЗМІ, очолює комітет з питань розвідувальної діяльності при президенті України, голова СБУ Іван Баканов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков", - йдеться в запиті.

У фракції переконані, що відсутність на цій нараді очільників органів державної влади, відповідальних за національну безпеку, запобігання і розкриття злочинів проти миру та безпеки, а також боротьби з тероризмом, є неприпустимим.

Парламентарії зажадали від керівника ОПУ та голів СБУ і МВС надати офіційну відповідь на запитання, чи брали вони участь у засіданнях оперативного штабу. У разі їх відсутності на засіданні потрібно відповісти, чи перебували вони в цей час в офіційній відпустці.

Нагадаємо, 8 січня при Раді національної безпеки і оборони України за дорученням президента Володимира Зеленського створили оперативний штаб у зв'язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані.

13 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що українські розслідувачі ще до визнання Ірану розуміли, що літак "Міжнародних авіаліній України" був знищений ракетою, але керівництво країни вважало за краще дотримуватися нейтральної та дипломатичної позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram