ГоловнаПолітика

У РФ укотре заявили, що зміна влади в Україні не привела до прогресу у вирішенні конфлікту на Донбасі

Разом із тим у РФ похвалили Зеленського за виконання рішень "нормандських" самітів.

У РФ укотре заявили, що зміна влади в Україні не привела до прогресу у вирішенні конфлікту на Донбасі
Фото: EPA/UPG

У Росії вкотре заявили, що українська влада не сприяє вирішенню питання війни на Донбасі. Про це свідчать відповіді МЗС РФ на питання ЗМІ.

"Зміна влади в Україні влітку 2019 року, на жаль, не привела до прогресу у вирішенні конфлікту на Донбасі. Нове керівництво країни, проголосивши припинення війни на південному сході одним зі своїх пріоритетів, поки що не поспішає з реалізацією цього завдання. Ситуація залишається складною і напруженою", - заявлено в повідомленні.

Разом із тим у МЗС РФ зазначили, що президент Володимир Зеленський, "на відміну від свого попередника", зумів домогтися виконання рішень «нормандських» самітів 2015-2016 рр. про розведення сил на трьох ділянках лінії зіткнення і письмової фіксації "формули Штайнмаєра".

Крім того, в РФ укотре заявили, що кризу в Україні можна подолати за допомогою прямого діалогу Києва з терористами "Д/ЛНР".

Нагадаємо, 16 січня президент Європейської Ради Шарль Мішель у своїй першій телефонній розмові з президентом Росії Путіним підтвердив позицію ЄС щодо повного виконання Мінських домовленостей і підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram