ГоловнаПолітика

Рада зняла фігуранта секс-скандалу Яременка з посади голови комітету

За міжнародну політику в парламенті буде відповідати інший "слуга".

Рада зняла фігуранта секс-скандалу Яременка з посади голови комітету
Фото: facebook/Слуга Народу

Верховна Рада зняла Богдана Яременка з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

За відповідний проєкт постанови №2751 у п'ятницю проголосували 317 народних депутатів.

Замість Яременка на посаду голови комітету обрано Олександра Мережка зі "Слуги народу".

Цим самим рішенням колишнього голову Українського інституту національної політики, депутата з фракції "Європейська Солідарність" Володимира В'ятровича обрано членом комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, 30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, який має двох дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і питав у секс-працівниці про "умови зустрічі". "Букви" оприлюднили фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Пізніше той же ресурс опублікував ще одну листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко попросив пробачення в дружини, дітей і президента, а наступного дня звинуватив журналістів у "крадіжці особистого листування" і пригрозив судом.

11 листопада фракція партії "Слуга народу" на засіданні підтримала звільнення народного депутата Богдана Яременка з посади голови комітету Ради з міжнародної політики і міжпарламентського співробітництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram