ГоловнаПолітика

Шуляк: "плівки" стали каталізатором для заяви про відставку Гончарука

"Ми розуміємо, що це велика інформаційна атака. І розуміємо, чому це відбувається".

Шуляк: "плівки" стали каталізатором для заяви про відставку Гончарука
Фото: Сергей Нужненко

Представниця Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк підтвердила, що причиною для заяви про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука став злив аудіозаписів з робочої наради в Кабінеті Міністрів.

Про це вона сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент LB.ua

"Олексій написав заяву, щоб зняти всі питання про довіру... Олексій вважає себе частиною команди президента, тому прийняв таке рішення. Природно, президент Зеленський може розглянути цю заяву і вже зробити подання в парламент. Звісно, президент не буде підписувати заяву", - заявила вона.

Шуляк зазначила, що дізналася про відставку Гончарука о 07:00.

"Я не думаю, що почалося із зарплат, саме плівки стали каталізатором. Ми розуміємо, що це велика інформаційна атака. І розуміємо, чому це відбувається, яким колам це вигідно: ліквідуються корупційні схеми", - додала вона.

Депутатка підкреслила, що повністю підтримує Гончарука і чекає на рішення Зеленського.

Нагадаємо, ввечері 15 січня на анонімному YouTube-каналі з'явився запис розмови з голосами, схожими на прем'єра Олексія Гончарука, міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, голови Мінфіну Оксани Маркарової і першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової. Під час бесіди прем'єр називає себе профаном в економіці і заявляє про некомпетентність в економічних питаннях президента Володимира Зеленського («у нього туман у голові»). Наближені до олігарха Ігора Коломойського "слуги" Максим Бужанський і Олександр Дубінський відразу ж активно почали розганяти це в соцмережах.

Через півтора дня, вранці 17 січня, Гончарук оголосив про рішення подати у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram