ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає скасувати указ Зеленського про призов 18-річних

Указ президента про зменшення призовного віку українців суперечить його обіцянкам про припинення війни.

Тимошенко вимагає скасувати указ Зеленського про призов 18-річних
Фото: Макс Требухов

Указ президента Зеленського про зменшення призовного віку українців суперечить його обіцянкам про припинення війни і повернення окупованих територій.

Про це голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканалу "NewsOne", інформує пресслужба політсили.

"Володимир Зеленський обіцяв країні мир, натомість відправляє на фронт дітей. Указ президента про зменшення призовного віку українців суперечить обіцянкам про припинення війни і повернення окупованих територій", - йдеться в повідомленні.

"Президент Зеленський видав указ, яким скоротив вік призову громадян України в армію з 20 років до 18. Таким чином президент хоче забирати наших хлопців на війну з 18 років. Це що, мир і спокій, який він приніс на Донбас, це повернення наших територій в рідну країну?" - обурилася Юлія Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" закликала президента Зеленського негайно скасувати ганебний указ і запровадити інший підхід до формування армії.

"Я зараз хочу звернутися до Зеленського - треба негайно скасувати указ про призов на війну 18-річних хлопців і просто зробити інший підхід. Повинна бути тільки професійна армія!" - зазначила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, в указі президента України про військовий призов у 2020 році йдеться, що призову підлягатимуть юнаки та чоловіки віком 18-27 років, а не 20-27 років, як було п'ять попередніх років.

Міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що весняний призов ще пройде за старими правилами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram