ГоловнаПолітика

Депутати зі "Слуги народу" звернулися в СБУ через прослуховування Гончарука

За фактом зливу записів повинні порушити справу.

Депутати зі "Слуги народу" звернулися в СБУ через прослуховування Гончарука
Фото: facebook.com/sluganarodu.official

Депутати Верховної Ради зі "Слуги народу" попросили Службу безпеки України розслідувати появу в інтернеті аудіозаписів робочої наради прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це повідомила представниця Кабінету Міністрів у парламенті Олена Шуляк.

"Сьогодні група народних депутатів звернулася до СБУ, щоб установити джерела походження цієї інформації, законність її одержання і те, чи має запис ознаки монтажу", - цитує Шуляк пресслужба "Слуги народу".

Вона вважає, що отримати записи із кімнати перемовин у Кабінеті Міністрів можна було трьома шляхами: у рамках кримінального провадження (якого немає), у рамках контррозвідувальної діяльності, за допомогою встановлення засобів прослуховування в кабінеті вищих посадових осіб.

У пресслужбі СБУ LB.ua повідомили, що в разі надходження офіційного запиту від депутатів вони "будуть вивчати ситуацію".

Нагадаємо, 15 січня в інтернеті з'явився запис розмови людей з голосами, схожими на голоси прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової, першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової та інших. На ній нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський погано розбирається в економічних процесах у країні. При цьому називає себе профаном в економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram