ГоловнаПолітика

Начальницю податкової Одеської області заарештували із заставою 904 тис. гривень

Її підозрюють у пропозиції $25 тис. хабара прокурору.

Начальницю податкової Одеської області заарештували із заставою 904 тис. гривень
Фото: facebook/НАБУ

Вищий антикорупційний суд заарештував із заставою 904 тис. гривень в.о. керівника управління Державної податкової служби (ДПС) в Одеській області, підозрювану в пропозиції 25 тис. доларів хабара прокурору.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Відзначають, що суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП і детективів Національного антикорупційного бюро та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді арешту до 2 березня 2020 року з альтернативою внесення 904 тис. гривень застави.

Крім того, на підозрювану покладено низку процесуальних обов'язків.

За версією слідства, затримана разом зі своїм заступником запропонувала прокурору 25 тис. доларів щомісяця, а натомість той не мав перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній з отриманням хабарів від підприємців, і не притягувати податківців до відповідальності.

Слідство триває. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, 13 січня в.о. начальника головного управління ДПС Одеської області попалася на пропозиції і дачі 25 тис. доларів США хабара керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури. Після цього голова ДПС Одеської області області Сергій Верланов відсторонив від виконання обов'язків усе керівництво ДПС в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram