ГоловнаПолітика

Зеленський вирішив відкликати поправки до Конституції в частині децентралізації

Суперечливий законопроєкт не отримав підтримки суспільства.

Зеленський вирішив відкликати поправки до Конституції в частині децентралізації
Зеленский со "слугами"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вирішив відкликати поправки в Конституцію в частині децентралізації влади (законопроєкт 2598).

Про це повідомила пресслужба президента.

Рішення було прийнято за підсумками зустрічі з керівництвом фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, на якій обговорювали питання децентралізації.

"Учасники відзначили консенсус щодо стратегічних завдань цієї реформи - створення в Україні системи спроможних місцевих громад. Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з ефективними конституційними механізмами захисту державного суверенітету і територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян. Президент і народні депутати висловили спільну думку про те, що внесення змін до Конституції щодо реформи децентралізації вимагає детального обговорення і консультацій з представниками всіх сторін", - повідомили в Офісі президента.

Нагадаємо, законопроєкт про децентралізацію був внесений до Верховної Ради Зеленським 13 грудня минулого року і розкритикований як українськими експертами, так і західними партнерами.

При цьому ще кілька днів тому голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував проведення 24 січня позачергового засідання Ради для старту цієї реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram