ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило в розшук нардепа VII і VIII скликань Дзензерського

З 5 грудня він переховується від органів досудового слідства.

НАБУ оголосило в розшук нардепа VII і VIII скликань Дзензерського
Денис Дзензерский
Фото: politrada.com

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук народного депутата VII і VIII скликань Дениса Дзензерського.

На сайті Міністерства внутрішніх справ він значиться як особа, яка переховується від органів досудового розслідування. Дата зникнення - 5 грудня 2019.

Його звинувачують за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу - декларування недостовірної інформації. Це карається штрафом від 42 500 до 51 000 гривень, або громадськими роботами на строк від 150 до 200 годин, або позбавленням волі до двох років.

Нагадаємо, в листопаді НАБУ повідомило Дзензерському про підозру в тому, що він не вказав у своїх деклараціях за 2015-2018 роки наявність невиконаних фінансових зобов'язань перед банками в розмірі 4,7 млрд гривень.

На початку 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура робила генпрокурору Юрію Луценку подання на нардепа Дениса Дзензерського, який не вказав фінансових зобов'язань на суму понад 4 млрд гривень. Луценко так і не вніс це подання до Верховної Ради.

Денис Дзензерський обіймав посаду заступника голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності. У Раду пройшов під №24 списку партії "Народний фронт", яку очолює експрем'єр Арсеній Яценюк.

Спільно з батьком - підприємцем з Дніпра Віктором Дзензерським - володіє холдингом "МНПК Веста", який є найбільшим виробником і експортером автомобільних акумуляторних батарей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram