ГоловнаПолітика

Поліцейському пред'явили приховування обставин резонансного вбивства в Каховці

Співробітник поліції нібито стріляв з пістолета потерпілого, щоб створити видимість самооборони.

Поліцейському пред'явили приховування обставин резонансного вбивства в Каховці
Фото: http://most.ks.ua/

Державне бюро розслідувань 15 січня оголосило підозру співробітникові Каховського відділу поліції, присутньому під час убивства 26-річного чоловіка, в якому підозрюють колишнього міліціонера.

Про це йдеться на сайті ДБР.

За версією слідства, він допоміг сфабрикувати докази, які вказували на самооборону.

"Поліцейський здійснив постріли в бік товариша [підозрюваного в убивстві] зі зброї, що належала потерпілому, який на той час уже був непритомним через отримання вогнепальних поранень. Через дії підозрюваного правоохоронні органи розглядали хибну версію вбивства з метою самозахисту", - повідомили в ДБР.

Дії старшого інспектора з контролю за обігом зброї (в поліції заявляли, що його вже звільнено) кваліфікували за ч. 1 ст. 396 - приховування злочину. Якщо провину експоліцейського доведуть, йому можуть загрожувати три роки позбавлення волі.

Нагадаємо, що 26-річний житель Каховки Володимир Чебукін отримав вогнепальні поранення 1 січня під час святкування Нового року. 3 січня він помер у лікарні.

У вбивстві підозрюють цивільного чоловіка його колишньої дружини, який раніше працював у міліції. Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки на тілі загиблого нібито були сліди від трьох видів зброї.

Згодом з'ясувалося, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником райвідділу поліції. Проти нього відкрили окреме кримінальне провадження.

4 січня в Каховці почалися масові акції протесту після того, як з'явилася інформація про спроби поліції приховати деякі деталі, які допомогли б розслідувати вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram