ГоловнаПолітика

Позиція Гончарука про зарплати міністрів викликає питання – Фріз

Нардеп вважає, що зарплати членам уряду піднімають на тлі проблем з виконанням Держбюджету і падіння промислового виробництва.

Позиція Гончарука про зарплати міністрів викликає питання – Фріз
Ирина Фриз
Фото: Укринформ

Позиція прем'єр-міністра Олексія Гончарука, що високі зарплати міністрів допомагають подолати корупцію, викликає низку питань. Про це на своїй сторінці у Facebook написала нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Ірина Фріз.

"Питання перше: це визнання того, що з вересня міністри його уряду проявляли у своїй діяльності корупційні ознаки? Якщо так, то де заява про це в антикорупційні органи?" - написала Фриз.

Вона також поцікавилася, чи означає така заява Гончарука натяк на попередніх міністрів, і якщо так, то на кого.

"Зазначу, що моя середньомісячна зарплата як міністра становила 20 355 грн 58 копійок і жодних премій чи надбавок я собі не виписувала", - заявила нардеп.

Вона зазначила, що зарплати членам уряду піднімають на тлі проблем з виконанням Держбюджету наприкінці 2019 року, коли були припинені деякі виплати згідно з держпрограмами, на тлі падіння промислового виробництва і збитків аграрного сектору.

"Де межа цинізму прем'єра, який відстоює зарплати для топчиновників у сотні тисяч на місяць і не червоніє від підняття пенсій максимум на 100 гривень, не збільшує зарплат учителям, лікарям, військовим?" - підсумувала Ірина Фріз.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пообіцяв щомісяця публікувати у відкритому доступі зарплати міністрів і їх заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram