ГоловнаПолітика

В Ірані залишилося 10 українських експертів для ідентифікації тіл загиблих та їх повернення

"Іранська сторона повідомила нам, що процес завершиться до 19 січня".

В Ірані залишилося 10 українських експертів для ідентифікації тіл загиблих та їх повернення
Фото: Анна Стешенко

В Ірані досі працюють 10 українських експертів, яких уряд відправив туди після катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України". Вони ідентифікують тіла загиблих і працюють над їх репатріацією в Україну, цей процес повинні завершити до 19 січня.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної оборони, безпеки і розвідки зазначив експерт РНБО Олег Корнієнко, передає кореспондент LB.ua.

"8 січня після катастрофи нашого літака за дорученням президента секретар РНБО очолив оперативний штаб... Було прийнято рішення про скерування групи наших експертів в Іран", - нагадав він.

За його словами, експерти спільно з іранською стороною брали участь у всіх заходах зі встановлення причин авіакатастрофи. "Іранська сторона повідомила про додаткові обставини - запуск ракети. З нашого боку відбулася перекваліфікація відкритого провадження", - розповів Корнієнко.

Він підкреслив, що частина експертів уже повернулася в Україну.

"На цей момент в Ірані залишаються 10 експертів до остаточної ідентифікації тіл і їх репатріації в Україну... На цей момент не всі тіла ідентифіковано. Іранська сторона повідомила нам, що процес буде закінчено до 19 січня", - сказав експерт.

Він нагадав, що Головне слідче управління ГПУ продовжує розслідування в рамках відкритого кримінального провадження. У той самий час на уточнювальне запитання народних депутатів Корнієнко зазначив, що не має повноважень розголошувати інформацію про попередні висновки перебігу розслідування.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" впав в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб із семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram