ГоловнаПолітика

Україна визначила три наступні ділянки відведення військ, - Зеленський у телефонній розмові з Меркель

Він також повідомив, що зараз формуються нові списки для обміну.

Україна визначила три наступні ділянки відведення військ, - Зеленський у телефонній розмові з Меркель
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої повідомив, що українська сторона вже визначила три додаткові ділянки розведення сил і засобів.

Також український президент підкреслив, що зараз формується новий список утримуваних осіб для звільнення, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

За його словами, на найближчих консультаціях Тристоронньої контактної групи в Мінську, які заплановані на 16 січня, українська сторона працюватиме над додатковими заходами для повного припинення вогню.

Крім цього, сторони обговорили аварію українського літака в Ірані. Зеленський повідомив Меркель, що з перших днів на місці катастрофи працювали українські фахівці, зараз там залишаються ті з них, хто займається ідентифікацією і репатріацією тіл загиблих і питаннями "чорних скриньок".

Український президент закликав Німеччину політично сприяти в питанні притягнення до відповідальності винних у збитті літака і компенсацій сім'ям загиблих і авіакомпанії.

Крім цього, сторони обговорили досягнуті домовленості про транзит газу через територію України.

"Ангела Меркель зазначила, що наступним завданням є забезпечення інвестицій в українську ГТС для підвищення її конкурентоспроможності", - відзначили в пресслужбі ОПУ.

Нагадаємо, нормандська четвірка домовилася про обмін полоненими в форматі "всіх на всіх" до кінця 2019 року і розведення ще в трьох точках. Про це йшлося в комюніке за підсумками саміту. "Четвірка" виступила за встановлення повного і всеосяжного припинення вогню до кінця минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram