ГоловнаПолітика

Пристайко відвідає Великобританію 15-16 січня для координації розслідування катастрофи МАУ

Міністр закордонних справ зустрінеться з колегами із п'яти країн, громадяни котрих загинули в катастрофі МАУ.

Пристайко відвідає Великобританію 15-16 січня для координації розслідування катастрофи МАУ
Вадим Пристайко
Фото: Скриншот видео

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко 15-16 січня відвідає Великобританію, де зустрінеться з колегами з п'яти країн, громадяни котрих загинули в результаті катастрофи літака МАУ. Про це повідомив пресцентр МЗС. 

"15-16 січня 2020 року міністр закордонних справ України Вадим Пристайко перебуватиме з робочим візитом у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії", - сказано в повідомленні.

У рамках візиту Пристайко візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ України, Канади, Великобританії, Швеції та Афганістану з метою координації зусиль для забезпечення належного розслідування обставин катастрофи літака МАУ рейсу "PS 752" в Тегерані.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

10 січня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляв, що Україна отримала доступ до "чорних скриньок" літака МАУ, який зазнав катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram