ГоловнаПолітика

Рада прийняла заяву у зв'язку з катастрофою літака МАУ в Ірані (оновлено)

Українські депутати закликали переглянути ризики польотів цивільної авіації.

Фото: president.gov.ua

Верховна Рада прийняла заяву у зв'язку із загибеллю пасажирів літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Відповідний проєкт постанови №2726 зареєстрував голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Богдан Яременко.

Фото: Анна Стешенко

Фото: Анна Стешенко

Фото: Анна Стешенко

Фото: Анна Стешенко

У заяві сказано, що Верховна Рада очікує вибачень від Ірану, війська якого збили літак, і наполягає на необхідності прозорого, незалежного і всебічного розслідування обставин цієї трагедії.

"Верховна Рада України закликає Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) вжити заходів для своєчасної оцінки ризиків польотів цивільної авіації з метою запобігання таким трагедіям у майбутньому, а також звертається до всіх міжнародних партнерів з пропозицією спільно розробити для цього ефективні політичні і технічні механізми", - сказано в заяві.

Українські депутати також мають намір висловити глибокі співчуття сім'ям і близьким усіх загиблих і парламентам країн, громадяни яких стали жертвами катастрофи.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб із семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram