ГоловнаПолітика

Медведчук заявив, що літаком з Оману в Москву летіла сім'я його доньки

Нардеп спростував, що в літаку також перебував помічник Путіна Сурков.

Медведчук заявив, що літаком з Оману в Москву летіла сім'я його доньки
Фото: Lb.ua

Депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук розповів, хто був на борту літака, яким він користується, під час перельоту з Оману в Москву.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Я користуюся цим літаком відповідно до угоди, яку підписано з оператором на авіаперевезення, іноді я використовую цей літак. Про перебування цього літака в Омані, то я можу сказати так: дійсно, він 7 січня був в Омані, 8-го вилетів до Москви. Він у цьому випадку перевозив сім'ю моєї старшої доньки (Ірини, - ред.). І більше на борту цього літака ні на шляху в Оман, ні на шляху з Оману в Москву, крім сім'ї моєї доньки, нікого не було", - розповів Медведчук, зазначивши, що літак забирав сім'ю його доньки, яка прибула в Оман на відпочинок наприкінці грудня.

За словами Медведчука, на борту літака перебували, крім його доньки, її чоловік Андрій Рюмін і троє їхніх дітей.

Він підкреслив, що Рюмін не знайомий з президентом Володимиром Зеленським і не зустрічався з ним в Омані.

Також він спростував інформацію про те, що літаком летів помічник президента Росії Владислав Сурков.

"Літак летів без пасажирів з Києва в Оман. Як пан Сурков міг потрапити в цей літак? І з Оману в Москву літак доставляв родину моєї дочки. Більше там нікого не було", - розповів Медведчук.

Нагадаємо, Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що президент із сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжі Оманської затоки, Офіс президента написав, що голова держави відбув до Оману з робочою поїздкою.

Рано-вранці 8 січня літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту разом з екіпажем було більш ніж 170 осіб. Рейс PS752 повинен був прибути до Києва близько 8-ї ранку.

Того ж дня Зеленський перервав візит в Оман. Як повідомляли, переліт літака Медведчука в Оман і назад збігся з перебуванням у цій країні президента. За даними ЗМІ, в цей самий час туди прибув з "делегацією з Москви" літак Bombardier з номером 9H-VJN, на якому, як повідомляли "Схеми", Зеленський повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram